nothing's wrong. but nothing's right either

2014-12-27
Jag hatar att inte veta vad jag vill. jag hatar att jag inte har någon framtid i mina tankar, att allt jag velat göra så länge inte längre verkar attraktivt. jag tänker på saker jag velat göra så länge i framtiden, har planerat så mycket men nu när jag tänker på det så ekar det tomt. varje ord, varje dröm jag haft ekar tomt. som att jag inte längre tror på drömmarna. som att jag inte längre tror på framtiden och inte längre tror på livet. 
 
jag har tappar hoppet på något sätt och jag har mist glädjen i att tänka på framtiden, för saken är ju den att vi snart är i framtiden. imorgon, övermorgon, nästa vecka, nästa månad. DET är framtiden. som att jag inte har något att leva för, jag har inget att sträva efter. inga mål för allting känns hopplöst. verkligen verkligen hopplöst. jag ser liksom ingen framtid. när jag tänker på min framtid tänker jag att jag inte ens har någon. frågar du mig vart jag är om 6 år så har jag inte den blekaste aning. jag har inte ens en bild i huvudet. det är helt suddigt. inga konturer inga bilder. 
 
jag vill ju faktiskt inte leva i detta. jag vill ju ha min glädje tillbaka, min passion för saker och ting, jag vill ha det tillbaka. jag vill ha min livslust och iderika jag tillbaka. jag med alla drömmar och tankar och passioner. vill ha tillbaka mitt liv och mig själv. jag vet inte vem jag är längre, på riktigt allltså. jag förstår inte alls dessa tankarna för jag har aldrig känt såhär förut, inte känt såhär sedan jag var 12 år. 
 
förstår inte varför det känns som att jag inte har någon framtid. jag har alltid drömt, sedan jag var liten. det är något som fått allt att försvinna, brinna ut. vart är lågan? vart är lågan? jag har inte sett den på 2 månader. ni vet inte hur det känns att inte veta. att inte veta vad som är fel och att inte heller veta vad som kan göra allting rätt igen.

I got lost, I got lost

2014-12-13

105094554774.gif

 

Nobody believed me so nobody would walk me through it


till skolan.

2014-12-08

För att Pelle ska kunna spara sin rygg så kan han tänka på att ha fler skärbrädor ovanpå varann när han skär/hackar då han slipper böja sig. Han ska även tänka på att när han bär tunga föremål så ska ha inte ta i med ryggen då han inte har lika mycket kraft där som han har när han bär med benen. Alltså att när Pelle ska bära något som är tungt och som står på golvet ska han göra en benböjning eller en squat som man kallar det på gym, och sedan bära upp det. Han ska alltså inte luta sig över hela föremålet och sedan bära som många gärna gör. Han ska även tänka på att hålla dem tunga föremålen så nära kroppen som möjligt då man har mer stabilitet då under tiden han bär. 

Ergonomi är läran om hur arbetsredskap och arbetsmiljö påverkar människan. Att man som människa ska anpassa sitt arbete och miljö för människans förutsättningar. Man ska tänka på arbetsställning, arbetshöjd, klimatet, ljud, ljus och kroppshållning. Detta är viktigt att börja tänka på redan som ung så att man kan spara kroppen så mycket som möjligt och kunna arbeta mer och längre under alla åren av arbete i denna branschen.

 

till skolan.

2014-12-08

På måndagen anser jag att Pelle och Lisa kan göra biff stroganoff färdig så att dem värmer upp den på tisdagen innan det ska serveras, även hinner dem göra crème caramel på måndagen samt göra degen till frukosten så att degen är färdig att ställa in i ugnen på tisdag morgon. Allt som går att förbereda ska man förbereda så att man ligger i fas och vet precis vad man ska göra.

 

På tisdagen sätter dem in bullarna i ugnen så att dem blir färdiga till frukosten och undertiden dem är i ugnen kan man fixa paprikan, smöret och osten samt juicen. När man skickat ut frukosten kl 8 på morgonen så börjar man göra det som ska fixas till lunchen. Biff stroganoff är färdig, creme caramel var färdig så det som återstår är att göra en toast skagen, knäckebröd, hembakt bröd samt smör och sallad till lunchen och riset.

 

Jag anser att man gör toast skagen den dagen då det ska serveras då det känns fräschast samt att skaldjur generellt är väldigt känsliga för bakterier etc. 

 

Det hembakta brödet samt knäckebrödet tycker jag man kan få färdigt så nära 12 slaget som möjligt då jag som gäst hade tyckt det var väldigt lyxigt att få äta ett helt nybakt bröd som fortfarande kan vara lite varmt. Just knäckebrödet behöver inte vara varmt när det serveras då det serveras kallt oftast.

 

När man värmer på biff stroganoff sätter man på riset samtidigt så det kan bli färdigt nästan samtidigt.

Lägg upp skagenröran precis innan förrätten ska ut så att skagenröran inte ligger på brödet alldeles för länge och blir mjukt och geggigt. 

 

Man behöver kommunikation och samarbete under båda dagarna hela tiden. Att man checkar av då och då vad som är färdigt och vad som återstår att göras. Självklart att man hjälps åt med allting och inte känner sig ”nu är jag färdig med mitt” utan att man har ansvar för allting tillsammans. 

 

 

 

Som jag nämnde innan så är skaldjur extremt känsliga så nu när Lisa glömde dem ute över natten kan hon absolut inte använda dem att servera på tisdagen. Vad hon gör är att kolla om där finns fler räkor i kylen, annars får hon beställa nya räkor som kan komma på förmiddagen. Ex att räkornas leverans är 10:00, då förbereder Lisa själva röran som räkorna ska ligga i så att det går snabbt och enkelt att röra ihop när räkorna levereras. Genom att glömma räkorna på arbetsbänken så blir det en ekonomisk förlust då dem inte går att använda. Vilket gör att hon/företaget måste köpa in helt nya räkor som dem inte hade behövts egentligen. Man kan inte vara slarvig!

 

 

När Pelle och Lisa arbetar i ett kök måste dem har kockkläder på sig. Alltså rock, byxor, speciella skor, mössa och förkläde. Detta är väldigt viktigt då personliga kläder ej får vistas i ett kök med tanke på hygienen. Dem får inte gå ut med dessa kläder eller röka i dem då det finns en lag på att man inte får det. Dem ska tänka på att alltid tvätta händerna innan dem börjar arbeta med något men även tvätta händerna under arbetets gång. Under olika moment och när man bytar moment. Man vill inte blanda ex bakterier från kyckling med en sallad. Dem bör även tänka på att alltid hålla rent där dem arbetar, att man har en fin mice en place och att man gör rent och fint efter sin när man börjar med något annat moment. Även att man förvarar varor på rätt sätt och handskas med råvarorna försiktigt. 

 

Vad dem ska göra efter att lisa skurit sig i fingret varierar helt och hållet på hur stort det är och hur mycket det blöder. Oftast brukar man stoppa blodet, sätta plåster sen handske på det för att sedan kunna arbeta. Men man måste vara super noga med att torka rent där hon skurit sig alltså arbetsbänk etc även golvet och främst kolla om det kommit blod i maten eller det hon höll på med. Även om det inte har gjort det så vet man aldrig, jag hade inte använt det jag arbetade med om jag skar mig fastän det inte kom blod i det. För man kan aldrig vara 100% säker gällande det. Andra risker i ett kök finns att man bränner sig, både lätt och svårare brännskador, att man skär sig, att man tappar tunga föremål osv. men även att det kan börja brinna.


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus